Stämning

Piano/flygel

1 500 kr

Inkl. moms

Flygelservice

Service av flygelns mekanik

3 500 kr

Inkl. moms

Pianoservice

Service av pianots mekanik

3 000 kr

Inkl. moms

Besiktning

Inkl. protokoll

500 kr

Inkl. moms

Övrigt arbete

Intonering, reparation, justering m.m.

500 kr/tim

Inkl. moms

Reseersättning

Tillkommer alla tjänster och delas på antal kunder i samma område

30 kr/mil

Inkl. moms

STÄMNING

Oavsett hur ofta man spelar eller vilken kvalitet instrumentet har bör det stämmas minst en gång per år, helst två. Väntar man längre än ett år kommer det långsamt att sjunka i tonhöjd. Vid stämning av mycket ostämda instrument krävs tonmässigt större justeringar än normalt vilket ger instabilare stämhållning. Det bästa är därför att få sitt piano stämt regelbundet.*

Instrument som används i konsertsammanhang bör stämmas före repetition och alltid före konsert. En stämning av ett piano eller en flygel tar ca 2-3 timmar.

SERVICE

En flygel består av ca 12 000 individuella delar i huvudsak av trä, metall, filt och läder av vilka alla måste samverka i perfektion för att skapa jämn och optimal spelkänsla och klang. Detta är känsliga material där förändringar i luftfuktighet och allmänt bruk av instrumentet gör att mekanikens delar till slut hamnar ur sin position och kan komma att slitas onormalt snabbt. Justeringen behöver därför ses över med jämna mellanrum. WB Pianoteknik erbjuder komplett service av pianon och flyglar med mekanikjustering och intonation. Även konsertservice, konsertstämning samt årlig piano- och flygelservice erbjuds liksom mindre arbeten allt efter behov och önskemål.

RENOVERING

Allt från mindre reparationer som görs på plats hos kund till totalrenovering i egen verkstad där pianon och flyglar akustiskt och mekaniskt bringas till nyskick. Slitna och trasiga delar repareras eller byts ut mot nya där endast originaldelar används (Steinway & Sons, C. Bechstein, Yamaha, Renner, Abel m. fl.). I de fall delar och material inte finns att tillgå i originalutförande används enbart material som håller motsvarande eller högre kvalitet - allt för att uppnå bästa möjliga slutresultat. Hammarlag kan slipas och intoneras om eller bytas ut mot nytt. Spruckna resonansbottnar och steg kan repareras. Stämstock, stämnaglar och strängar kan bytas ut. Även lackering hos samarbetspartner erbjuds. Möjligheterna är många som skulle kunna ge ett enormt lyft för just ert instrument.

PIANO LIFE SAVER SYSTEM

Jag är certifierad installatör av fuktanläggningen Piano Life Saver System som monteras inuti pianon och under flyglar. Dess uppgift är att ljudlöst skapa ett stabilt mikroklimat med en jämn och för instrumenten optimal relativ luftfuktighet kring 45%. Det är en mycket god investering då pianon och flyglar mår och klingar betydligt bättre i ett jämnt reglerat klimat med stabilare stämhållning.

Se gärna avsnittet Pianots skötsel eller klicka på loggan nedan för att se Dampp-Chasers hemsida för mer information om hur systemet fungerar. Det går att montera i de allra flesta instrument och finns i fyra utföranden passande från minsta piano till största konsertflygel.

BESIKTNING

Funderar ni på att köpa ett begagnat instrument är det mycket viktigt att låta få det besiktat av en pianotekniker för att undvika oväntade överraskningar. Många begagnade pianon och flyglar säljs billigt eller skänks bort och de brukar tyvärr ofta vara i ett skick därefter.

Vid en besiktning erhålls ett protokoll där eventuella skador, slitage samt service- och renoveringsbehov framgår.

KÖPA INSTRUMENT

WB Pianoteknik säljer renoverade, justerade och stämda begagnade kvalitetspianon och -flyglar. Klicka här för att se vad som finns på lager just nu. Här finner ni även pågående renoveringar och instrument som kommer att erbjudas till försäljning framöver.

Hör gärna av er till mig om ni vill skänka bort eller sälja ett instrument. Jag erbjuder rättvis värdering med snabb hämtning och betalning på plats.

För inspiration vid köp av nytt instrument se gärna respektive tillverkares hemsida nederst på startsidan och veka inte att kontakta mig för kvalificerad hjälp och rådgivning. Jag har ett nära samarbete med Steinway & Sons, Shigeru Kawai och August Försters återförsäljare i Sverige.

PIANOFLYTT

WB Pianoteknik ombesörjer professionell transport och flytt i markplan av ert instrument. En erfaren pianotekniker vet hur man flyttar flyglar och pianon på ett säkert sätt. För en så stabil stämhållning som möjligt rekommenderas att man väntar med att få sitt piano stämt i ca 4 veckor efter en flytt.

TILLBEHÖR

Försäljning av de flesta tillbehör till pianon och flyglar såsom piano- och flygelbänkar, skyddsöverdrag, lampor, golvunderlägg, lättrullande hjul, möbelpolish, förbrukningsartiklar till Piano Life Saver System m.m. Se gärna mina leverantörers utbud längst ner på sidan och kontakta mig för pris och beställning då det endast kan ske genom pianotekniker.

OFFERT

Kontakta WB Pianoteknik för offert på renovering, reparation, pianoflytt och övrig service. Använd gärna kontaktformuläret på startsidan.

Piano Life Saver System

Piano

Inkl. montering och 5 års garanti

6 125 kr

Inkl. moms 

Flygel upp till 180 cm

Inkl. montering och 5 års garanti

6 875 kr

Inkl. moms 

Flygel 181 - 225 cm

Inkl. montering och 5 års garanti

8 125 kr

Inkl. moms 

Flygel över 225 cm

Inkl. montering och 5 års garanti

10 750 kr

Inkl. moms 

Pad Treatment

0,5 l

150 kr

Inkl. moms 

Pads

4-pack

120 kr

Inkl. moms 

Service

Nya pads, skyddsplast fuktelement samt test och rengöring av systemet

350 kr

Inkl. moms 

Kit förlängd garanti 5 år

Byte av humidistat, fuktelement med skyddsplast, vattennivåsensor och pads

3 375 kr

Inkl. moms 

Tyg baksida piano

Inkl. montering. Färg: svart

1 700 kr

Inkl. moms 

Tyg undersida flygel upp till 178 cm

Inkl. montering. Färg: svart

1 700 kr

Inkl. moms 

Tyg undersida flygel 179 - 213 cm

Inkl. montering. Färg: svart

1 800 kr

Inkl. moms 

Tyg undersida flygel över 214 cm

Inkl. montering. Färg: svart

2 000 kr

Inkl. moms 

* Stämning är en färskvara. Att ett piano stämmer ur sig beror bland annat på förändringar i luftfuktighet där instrumentet är placerat samt hur mycket det används. De allra flesta pianon och flyglar går att stämma men det finns vissa undantag. På grund av ålder och uttorkning kan ibland de skruvar som kallas stämnaglar, vilka strängarna är lindade runt och som pianostämmaren vrider på med sin stämnyckel, sitta för löst i stämstocken av trä, oftast dold bakom järnramen. Pianot eller flygeln orkar då inte hålla uppe hela eller delar av den totala strängspänningen som normalt ska ligga runt 20 ton. I de flesta fall kan de lösa naglarna bytas till en större dimension och instrumentet går att stämma igen. Om det rör sig om några enstaka stämnaglar kan de oftast bytas direkt på plats (150 kr/nagel).

I sällsynta fall kan det hända att någon eller några gamla utmattade strängar går av under stämningen. Skulle detta ske i diskant eller mellanparti kan de bytas direkt på plats (150 kr/sträng). Kopparspunna bassträngar måste däremot först tillverkas i en speciell strängspinnmaskin efter varje pianos specifika mått så bytet får ske vid senare tillfälle (ca 350 kr/sträng).

Swish

Faktura via e-post

Faktura via brev (20 kr)

E-faktura (3 kr)

Godkänd för F-skatt