Reseersättning 30 kr/mil tillkommer alla tjänster. Vid fler kunder samma dag och område delas resekostnaden på antal kunder. Alla priser är inklusive moms. 

STÄMNING

Pianostämning är en färskvara som tyvärr inte håller för evigt. Oavsett nivån man spelar på bör man få sitt piano eller sin flygel stämd regelbundet åtminstone en gång per år. Väntar man längre än så kommer instrumentet långsamt att sjunka i tonhöjd. Ju oftare man stämmer desto stabilare stämhållning så rekommendationen är därför två gånger per år. Instrument som används i konsertsammanhang bör stämmas före repetition och sedan en gång till före konsert.

En vanlig stämning tar ca 2-3 timmar om inte instrumentet är mycket ostämt. Då behövs först en uppdragning som tar ca 45 min extra. Stora justeringar i tonhöjd gör att pianot stämmer ur sig något snabbare än normalt men är samtidigt det enda sättet att på sikt få ett riktigt ostämt piano spelbart och stabilt igen.*

Pris uppdragning: 200 kr

Pris stämning: 1 500 kr

SERVICE

En flygel består av ca 12 000 individuella delar i huvudsak av trä, metall, filt och läder vilka alla måste samverka i perfektion för att skapa jämn och optimal spelkänsla och klang. Detta är känsliga material där förändringar i luftfuktighet och allmänt bruk av instrumentet gör att stämning och justering långsamt går ur med tiden och behöver ses över med jämna mellanrum. WB Pianoteknik erbjuder komplett service av pianon och flyglar med mekanikjustering och intonation. Även konsertservice, konsertstämning samt årlig piano- och flygelservice erbjuds liksom mindre arbeten allt efter behov och önskemål. Det rekommenderas att man endast anlitar en utbildad pianotekniker för denna typ av jobb.

Pris: 500 kr/tim

RENOVERING

Allt från mindre reparationer som görs på plats hos kund till totalrenovering i egen verkstad (även lackering hos samarbetspartner) där instrumentet akustiskt, mekaniskt och möbelmässigt bringas till nyskick. Slitna och trasiga delar repareras eller byts ut mot nya och endast originaldelar används (Steinway & Sons, C. Bechstein, Yamaha, Renner, Abel m. fl.). I de fall delar och material inte finns att tillgå i originalutförande används enbart material som håller motsvarande eller högre kvalitet - allt för att uppnå bästa möjliga slutresultat. Hammarlag slipas och intoneras om eller byts ut mot nytt. Spruckna resonansbottnar och steg repareras. Stämstock, stämnaglar och strängar byts ut. Liksom stämning och service bör all typ av renovering endast utföras av utbildad och auktoriserad pianotekniker.

PIANO LIFE SAVER SYSTEM

Jag är certifierad installatör av Piano Life Saver System, en fuktanläggning från Dampp Chaser som installeras osynligt inuti pianon och under flyglar. Dess uppgift är att ljudlöst skapa ett stabilt mikroklimat med konstant optimal luftfuktighet runt 45% RH. En mycket god investering då hela instrumentet mår och klingar betydligt bättre i ett jämnt reglerat klimat. Dessutom håller stämningen längre. Systemet finns i olika storlekar som passar från minsta piano till största konsertflygel. Klicka här eller på bilden nedan för mer information och kontakta mig för beställning av tillbehör och förbrukningsartiklar.

Pris: från 6 375 kr (inkl. montering och 5 års garanti)

BESIKTNING

Funderar ni på att köpa eller sälja ett begagnat instrument är det mycket viktigt att låta få det besiktat av en auktoriserad pianotekniker. Då upptäcks eventuella skador, slitage samt service- och renoveringsbehov. Besiktningsprotokoll erhålls.

Pris: 500 kr

KÖPA INSTRUMENT

WB Pianoteknik säljer renoverade, justerade och stämda begagnade kvalitetspianon och -flyglar. Klicka här för att se vad som finns på lager just nu. Här finner ni även instrument som kommer att renoveras och erbjudas till försäljning framöver.

För inspiration vid köp av nytt instrument se gärna respektive tillverkares hemsida nederst på startsidan och veka inte att kontakta mig för kvalificerad hjälp och rådgivning. Jag har ett nära samarbete med Steinway & Sons, Shigeru Kawai och August Försters återförsäljare i Sverige.

PIANOFLYTT

WB Pianoteknik ombesörjer professionell transport och flytt i markplan av ert instrument. En erfaren pianotekniker vet hur man flyttar flyglar och pianon på ett säkert sätt. Det rekommenderas att man väntar med stämningen i minst 4 veckor efter en pianoflytt.

TILLBEHÖR

Försäljning av de flesta tillbehör till pianon och flyglar såsom piano- och flygelbänkar, skyddsöverdrag, lampor, golvunderlägg, lättrullande hjul, möbelpolish, förbrukningsartiklar till Piano Life Saver System m.m. Se gärna mina leverantörers utbud här och kontakta mig för pris och beställning:

Jahn

Knud Danielsen

Meyne

OFFERT

Kontakta WB Pianoteknik för offert på renovering, reparation, pianoflytt, installation av Piano Life Saver System och övrig service. Använd gärna kontaktformuläret här.

* De allra flesta instrument går att stämma men på grund av ålder och uttorkning kan ibland vissa stämnaglar sitta så löst i stämstocken att pianot eller flygeln inte orkar hålla uppe den enorma strängspänningen som normalt ska ligga runt 15-20 ton. De lösa naglarna måste då bytas till en större dimension för att instrumentet ska gå att stämma. Om det rör sig om några enstaka stämnaglar kan de oftast bytas direkt på plats (150 kr/nagel).

I sällsynta fall kan det hända att någon eller några gamla utmattade strängar går av under stämningen. Skulle detta ske i diskant eller mellanparti kan de bytas direkt på plats (150 kr/sträng). Kopparspunna bassträngar måste däremot tillverkas i en strängspinnmaskin efter pianots specifika mått och bytet får därmed ske vid senare tillfälle (ca 300 kr/sträng).

Betalningsalternativ:

Swish

PDF-faktura

Pappersfaktura (20 kr)

E-faktura kommun och företag (3 kr)

Godkänd för F-skatt