Prislista

Stämning

Piano & flygel

1 500 kr

Inkl. moms

Pianoservice

Basservice

2 500 kr

Inkl. moms

Flygelservice

Basservice

3 500 kr

Inkl. moms

Besiktning

Inkl. protokoll

500 kr

Inkl. moms

Övrigt arbete

Intonering, reparation, justering m.m.

500 kr/tim

Inkl. moms

Resekostnad

Tillkommer alla tjänster och delas på antal kunder i samma område

30 kr/mil

Inkl. moms

Swish

Kontant

Faktura via e-post

Faktura via brev (20 kr)

STÄMNING

En normal pianostämning tar ca 2 timmar. Oavsett hur ofta man spelar eller vilken kvalitet instrumentet har bör det stämmas minst en gång per år, helst två. Instrument som används flitigt eller i konsertsammanhang och inspelning behöver stämmas betydligt oftare. Tids nog stämmer alla pianon och flyglar ur sig i varierad grad beroende på skick, förändringar i luftfuktighet (se Piano Life Saver System nedan), hur mycket de används samt när de stämdes senast och hur ostämda de då var. Väntar man längre än ett år kommer pianot eller flygeln sakta men säkert att sjunka i tonhöjd. När ett sådant instrument väl dras upp och stäms krävs tonmässigt större justeringar än vid en normal stämning vilket kan ge instabilare stämhållning. Därför är det bäst att få sitt piano stämt regelbundet och inte låta det gå för lång tid mellan stämningarna.

SERVICE

En flygel består av ca 12 000 individuella delar i huvudsak av trä, metall, filt och läder av vilka alla måste samverka i perfektion för att skapa jämn och optimal spelkänsla och klang. Detta är känsliga material där förändringar i luftfuktighet och allmänt bruk av instrumentet gör att mekanikens delar kan hamna ur sin position och komma att slitas onormalt snabbt. Justeringen behöver därför ses över med jämna mellanrum. WB Pianoteknik erbjuder komplett service av pianon och flyglar med mekanikjustering och intonation. Även konsertservice, konsertstämning samt årlig piano- och flygelservice erbjuds liksom mindre arbeten allt efter behov och önskemål.

RENOVERING

Allt från mindre reparationer som görs på plats hos kund till totalrenovering i egen verkstad där pianon och flyglar akustiskt och mekaniskt bringas till nyskick. Slitna och trasiga delar repareras eller byts ut mot nya och endast originaldelar används (Steinway & Sons, C. Bechstein, Yamaha, Renner, Abel m. fl.). I de fall delar och material inte finns att tillgå i originalutförande används enbart material som håller motsvarande eller högre kvalitet - allt för att uppnå bästa möjliga slutresultat. Hammarlag kan slipas och intoneras om eller bytas ut mot nytt. Spruckna resonansbottnar och steg kan repareras. Stämstock, stämnaglar och strängar kan bytas ut. Även lackering hos samarbetspartner erbjuds. Möjligheterna är många som skulle kunna ge ett enormt lyft för just ert instrument.

PIANO LIFE SAVER SYSTEM

William är certifierad installatör av fuktanläggningen Piano Life Saver System som monteras inuti pianon och under flyglar. Dess uppgift är att ljudlöst och energieffektivt skapa ett stabilt mikroklimat med en optimal relativ luftfuktighet kring 45%. Detta är en mycket god investering då pianon och flyglar både mår och klingar bättre i ett jämnt reglerat klimat med betydligt stabilare stämhållning.

Läs gärna Pianots skötsel och klicka på loggan nedan för att se Dampp-Chasers hemsida för mer information om hur systemet fungerar. Det går att montera i de allra flesta instrument och finns i fyra utföranden passande från minsta piano till största konsertflygel. Undersidstyg rekommenderas alltid till flyglar eftersom systemet då arbetar mer effektivt.

KÖPA INSTRUMENT

WB Pianoteknik säljer renoverade, justerade och stämda begagnade kvalitetspianon och -flyglar. Klicka här för att se vad som finns på lager just nu. Här finner ni även inkommande instrument som kommer att renoveras och erbjudas till försäljning framöver.

Hör gärna av er om ni vill skänka bort eller sälja ett instrument. Vi erbjuder rättvis värdering med snabb hämtning och betalning.

För inspiration vid köp av nytt instrument se gärna respektive tillverkares hemsida nederst på startsidan och veka inte att kontakta oss för kvalificerad hjälp och rådgivning. Vi har ett nära samarbete med Steinway & Sons, Shigeru Kawai och August Försters återförsäljare i Sverige.

BESIKTNING

Funderar ni på att köpa ett begagnat instrument är det mycket viktigt att först låta få det besiktat av en auktoriserad pianotekniker för att undvika oväntade överraskningar. Många begagnade pianon och flyglar säljs billigt eller skänks bort och de brukar tyvärr ofta vara i ett skick därefter.

Vid en besiktning erhålls ett protokoll där eventuella skador, slitage samt service- och renoveringsbehov framgår.

PIANOFLYTT

WB Pianoteknik ombesörjer professionell transport och flytt i markplan av ert instrument. En erfaren pianotekniker vet hur man flyttar flyglar och pianon på ett säkert sätt.

Det rekommenderas att man väntar med att få sitt piano stämt i ca 4 veckor efter en flytt.

TILLBEHÖR

Försäljning av tillbehör till pianon och flyglar såsom piano- och flygelbänkar, skyddsöverdrag, lampor, hjulkoppar, lättrullande och skonsamma pianohjul med PUR-beläggning, förbrukningsartiklar till Piano Life Saver System m.m. Se gärna våra leverantörers utbud längst ner på sidan och kontakta oss för pris och beställning då det endast kan ske genom pianotekniker.

OFFERT

Kontakta WB Pianoteknik för offert på renovering, reparation, pianoflytt och övrig service. Använd gärna kontaktformuläret på startsidan.

Piano Life Saver System

Piano

Inkl. montering och 5 års garanti

6 125 kr

Inkl. moms 

Flygel upp till 180 cm

Inkl. montering och 5 års garanti

6 875 kr

Inkl. moms 

Flygel 181 - 225 cm

Inkl. montering och 5 års garanti

8 125 kr

Inkl. moms 

Flygel över 225 cm

Inkl. montering och 5 års garanti

10 750 kr

Inkl. moms 

Pad Treatment

0,5 l

170 kr

Inkl. moms 

Pads

4-pack

140 kr

Inkl. moms 

Service

Nya pads, skyddsplast till fuktelement samt test och rengöring av systemet

350 kr

Inkl. moms 

Kit förlängd garanti 5 år

Byte av humidistat, fuktelement med skyddsplast, vattennivåsensor och pads

3 550kr

Inkl. moms 

Tyg baksida piano

Inkl. montering. Färg: svart

1 700 kr

Inkl. moms 

Tyg undersida flygel upp till 178 cm

Inkl. montering. Färg: svart

1 700 kr

Inkl. moms 

Tyg undersida flygel 179 - 213 cm

Inkl. montering. Färg: svart

1 800 kr

Inkl. moms 

Tyg undersida flygel över 214 cm

Inkl. montering. Färg: svart

2 000 kr

Inkl. moms 

Pianostämning är en färskvara och de allra flesta pianon och flyglar går att stämma. Det finns dock vissa undantag där ålder och uttorkning gjort att vissa av de skruvar som kallas stämnaglar - vilka strängarna är lindade runt och som vi pianostämmare vrider på med vår stämnyckel - kan komma att sitta för löst i stämstocken av trä, oftast dold bakom järnramen. Pianot eller flygeln orkar då inte hålla uppe hela eller delar av den totala strängspänningen som normalt ska ligga runt 18-20 ton. I de flesta fall kan dessa lösa naglar bytas ut till en större dimension som sitter hårdare så att instrumentet går att stämma. Om det rör sig om några enstaka stämnaglar kan de oftast bytas direkt på plats i mån av tid (200 kr/nagel)I sällsynta fall kan det hända att någon av de gamla utmattade strängarna går av under stämningen. Skulle det ske i diskant eller mellanparti kan de bytas direkt på plats (200 kr/sträng). Om det rör sig om en kopparspunnen bassträng måste den först tillverkas för hand i en strängspinnmaskin efter varje pianomodells unika strängmått så bytet får ske vid senare tillfälle (500 kr/sträng). Ett alternativ till byte kan vara att reparera bassträngen på plats genom att skarva in en ny bit strängstål men det fungerar bara i de fall som brottet skett vid en icke klingande del av strängen (200 kr/sträng).

Godkänd för F-skatt

WB Pianoteknik
Sångtorpsvägen 1, 683 33 Hagfors
Tel: 073-837 17 38
info@wbpianoteknik.se
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!