Prislista

Stämning

Piano & flygel

1 500 kr

Inkl. moms

Pianoservice

Piano

2 500 kr

Inkl. moms

Flygelservice

Flygel

3 500 kr

Inkl. moms

Övrig service

Intonering, reparation, mekanikjustering m.m.

500 kr/tim

Inkl. moms

Milersättning

Tillkommer alla tjänster och delas på antalet kunder i samma område

35 kr/mil

Inkl. moms

Swish

Kontant

Faktura via e-post

Faktura via brev (20 kr)

STÄMNING

En normal pianostämning tar ca 2,5 timmar. Oavsett hur ofta man spelar eller vilken kvalitet instrumentet har bör det stämmas en till två gånger per år. Instrument som används mycket flitigt behöver stämmas betydligt oftare. Inför konsert och inspelning ska det gärna vara nystämt.

Ingen stämning håller för evigt och tids nog stämmer alla pianon och flyglar ur sig i varierande grad beroende på skick, förändringar i luftfuktighet (se Piano Life Saver nedan), hur mycket de används samt när de stämdes senast och hur ostämda de då var. Väntar man längre än ett år kommer pianot eller flygeln sakta men säkert börja sjunka i tonhöjd. När ett sådant instrument väl dras upp och stäms krävs tonmässigt större justeringar än vid en normal stämning vilket kan leda till instabilare stämhållning. Därför är det bäst att få sitt piano stämt regelbundet och inte låta det gå för lång tid mellan stämningarna.

SERVICE

En flygel består av ca 12 000 individuella delar i huvudsak av trä, metall, filt och läder av vilka alla måste samverka i perfektion för att skapa jämn och optimal spelkänsla och klang. Detta är känsliga material där förändringar i luftfuktighet och allmänt bruk av instrumentet gör att mekanikens delar kan hamna ur sin position och komma att slitas onormalt snabbt. Justeringen behöver därför ses över med jämna mellanrum. WB Pianoteknik erbjuder komplett service av pianon och flyglar med mekanikjustering och intonation. Även konsertservice, konsertstämning samt årlig piano- och flygelservice erbjuds liksom mindre arbeten allt efter behov och önskemål.

RENOVERING

Allt från mindre reparationer som görs på plats hos kund till totalrenovering i egen verkstad där pianon och flyglar akustiskt och mekaniskt bringas till nyskick. Slitna och trasiga delar repareras eller byts ut mot nya och endast originaldelar används (Steinway & Sons, C. Bechstein, Yamaha, Renner, Abel m. fl.). I de fall delar och material inte finns att tillgå i originalutförande används enbart material som håller motsvarande eller högre kvalitet - allt för att uppnå bästa möjliga slutresultat. Hammarlag kan slipas och intoneras om eller bytas ut mot nytt. Spruckna resonansbottnar och steg kan repareras. Stämstock, stämnaglar och strängar kan bytas ut. Även lackering hos samarbetspartner erbjuds. Möjligheterna är många som skulle kunna ge ett enormt lyft för just ert instrument.

PIANO LIFE SAVER

Certifierad installatör av fuktsystemet Piano Life Saver som monteras inuti pianon och under flyglar. Dess uppgift är att ljudlöst och energieffektivt skapa ett stabilt mikroklimat med en optimal relativ luftfuktighet kring 45 %.

Läs gärna Pianots skötsel och Piano Life Saver för mer information om hur systemet fungerar. Det går att montera i de allra flesta instrument och finns i fyra utföranden passande från minsta piano till största konsertflygel.

KÖPA INSTRUMENT

WB Pianoteknik säljer renoverade, justerade och stämda begagnade kvalitetspianon och -flyglar. Klicka här för att se vad som finns på lager just nu. Här finner ni även inkommande instrument som kommer att renoveras och erbjudas till försäljning framöver.

Hör gärna av er om ni vill skänka bort eller sälja ett instrument. Vi erbjuder snabb hämtning och betalning.

För inspiration vid köp av nytt instrument se gärna respektive tillverkares hemsida nederst på startsidan och veka inte att kontakta oss för kvalificerad hjälp och rådgivning. Vi har ett nära samarbete med Steinway & Sons och August Försters återförsäljare i Sverige.

BESIKTNING

Funderar ni på att köpa ett begagnat instrument är det mycket viktigt att först låta få det besiktat av en auktoriserad pianotekniker för att undvika oväntade överraskningar. Många begagnade pianon och flyglar säljs billigt eller skänks bort och de brukar tyvärr ofta vara i ett skick därefter.

Vid en besiktning erhålls ett protokoll där eventuella skador, slitage samt service- och renoveringsbehov framgår.

PIANOFLYTT

WB Pianoteknik ombesörjer professionell transport och flytt i markplan av ert instrument. Vi vet hur man flyttar flyglar och pianon på ett säkert sätt.

Det rekommenderas att man väntar i ca 4 veckor med att få sitt piano eller sin flygel stämd efter en flytt.

TILLBEHÖR

Försäljning av alla sorters tillbehör till pianon och flyglar såsom piano- och flygelbänkar, skyddsöverdrag, lampor, hjulkoppar, pianohjul med PUR-beläggning för parkettgolv, förbrukningsartiklar till Piano Life Saver m.m. Kontakta oss så hjälper vi till.

OFFERT

Kontakta WB Pianoteknik för offert på renovering, reparation, pianoflytt och övrig service. Använd gärna kontaktformuläret på startsidan.

Pianostämning är en färskvara och de allra flesta pianon och flyglar går att stämma. Det finns dock undantag där ålder och uttorkning gjort att vissa av de skruvar som kallas stämnaglar - vilka strängarna är lindade runt och som vi pianostämmare vrider på med vår stämnyckel - kan komma att sitta för löst i stämstocken av trä, oftast dold bakom järnramen. Pianot eller flygeln orkar då inte hålla uppe hela eller delar av den totala strängspänningen som normalt ska ligga mellan 140 000 -210 000 N (ca 14 - 21 ton). I de flesta fall kan dessa lösa naglar bytas ut till en större dimension som sitter hårdare så att instrumentet går att stämma. Om det rör sig om några enstaka stämnaglar kan de oftast bytas direkt på plats i mån av tid (120 kr/nagel).

I sällsynta fall kan det hända att någon av de gamla utmattade strängarna går av under uppdragning av mycket ostämda instrument. Skulle det ske i diskant eller mellanparti kan de bytas direkt på plats (200 kr/sträng). Om det rör sig om en kopparspunnen bassträng måste den först tillverkas för hand i en strängspinnmaskin efter varje pianomodells unika strängmått så bytet får ske vid senare tillfälle (500 kr/sträng).

Verksamhetsområden med pianostämning och renovering i hela Värmland och delar av Dalarna, Dalsland, Västmanland och Närke: Karlstad, Hagfors, Munkfors, Torsby, Ekshärad, Filipstad, Sunne, Arvika, Forshaga, Kil, Grums, Deje, Molkom, Skoghall, Hammarö, Kristinehamn, Karlskoga, Degerfors, Säffle, Åmål, Örebro, Malung, Vansbro, Ludvika m.fl.

WB Pianoteknik
Sångtorpsvägen 1, 683 33 Hagfors
Tel: 073-837 17 38
info@wbpianoteknik.se
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!