STÄMNING

Pianostämning är en färskvara och bör utföras regelbundet åtminstone en gång per år för att undvika att instrumentet sjunker i tonhöjd. En vanlig pianostämning tar ca 2 timmar såvida instrumentet inte är mycket ostämt då en grovstämning krävs som tar ca 45 min och görs vid samma tillfälle som den ordinarie stämningen. Detta för att skapa en så stabil stämhållning som möjligt. De allra flesta instrument går att stämma utan problem men ibland kan stämnaglarna sitta väldigt löst och då måste de bytas mot en större dimension. I sällsynta fall kan det även hända att gamla utmattade strängar går av under stämningen. Skulle detta ske i diskant eller mellanparti kan de bytas direkt då jag alltid har sådana strängar med mig. Kopparspunna bassträngar måste däremot tillverkas efter pianots specifika mått och får därmed bytas vid senare tillfälle. Kostnad för stämnaglar och strängar samt byte av dessa tillkommer. 

Pris grovstämning: 200 kr

Pris stämning: 1 500 kr  

SERVICE

En flygel består av ca 12 000 individuella delar av trä, metall, filt och läder som alla måste samverka i perfektion för att skapa jämn och optimal spelkänsla och klang. Detta är känsliga material där förändringar i luftfuktighet och allmänt bruk av instrumentet gör att stämning och justering långsamt går ur med tiden och behöver ses över med jämna mellanrum. WB Pianoteknik erbjuder komplett service av ert instrument med mekanikjustering och intonation. Även konsertservice, konsertstämning samt årlig flygelservice erbjuds liksom mindre arbeten allt efter behov och önskemål. Det rekommenderas att man endast anlitar en auktoriserad pianotekniker för denna typ av jobb.

Pris: 500 kr/tim

RENOVERING

Allt från mindre reparationer som görs på plats till totalrenovering i egen klaververkstad (även lackering hos samarbetspartner) där instrumentet akustiskt och möbelmässigt bringas till nyskick. Slitna och trasiga delar repareras eller byts ut mot nya och endast originaldelar används (Steinway & Sons, C. Bechstein, Yamaha, Renner, Abel m. fl.). I de fall delar och material inte finns att tillgå i originalutförande används enbart material som håller motsvarande eller högre kvalitet - allt för att uppnå bästa möjliga slutresultat. Hammarlag slipas och intoneras om eller byts ut mot nytt. Spruckna resonansbottnar och steg repareras. Stämstock, stämnaglar och strängar byts ut. Liksom stämning och service bör all typ av renovering endast utföras av auktoriserad pianotekniker.

PIANO LIFE SAVER SYSTEM®

Jag är certifierad installatör av Piano Life Saver System® - en fuktanläggning vars installation är näst intill osynlig inuti pianon och under flyglar. Dess uppgift är att skapa ett stabilt mikroklimat med konstant optimal luftfuktighet på 46% RH. Hela instrumentet mår betydligt bättre och håller dessutom stämningen längre. Systemet finns i olika storlekar som passar från minsta piano till största konsertflygel. Klicka här eller på bilden nedan för mer information.

Pris: 5 990 - 12 400 kr (inkl. 5 års garanti)

BESIKTNING

Funderar ni på att köpa eller sälja ett begagnat instrument är det viktigt att låta få det besiktat av en auktoriserad pianotekniker. Då upptäcks eventuella skador, slitage samt service- och renoveringsbehov.

Pris: 500 kr

KÖPA INSTRUMENT

WB Pianoteknik säljer renoverade, justerade och stämda begagnade kvalitetspianon och -flyglar.

För inspiration vid köp av nytt instrument se gärna respektive tillverkares hemsida nedan och tveka inte att kontakta mig för kvalificerad hjälp och rådgivning. Jag har ett nära samarbete med representant för Steinway & Sons Nordic Countries samt Shigeru Kawai och August Försters återförsäljare i Sverige.

PIANOFLYTT

WB Pianoteknik ombesörjer professionell transport och flytt i markplan av ert instrument. En erfaren pianotekniker vet hur man flyttar flyglar och pianon på ett säkert sätt.

TILLBEHÖR

Försäljning av de flesta tillbehör till pianon och flyglar såsom flygelbänkar, överdrag, lampor, golvunderlägg, lättrullande hjul, möbelpolish, tillbehör till Piano Life Saver System® m.m. Se mina leverantörers utbud här och kontakta mig för beställning: 


Jahn

Knud Danielsen

Meyne

OFFERT

Kontakta WB Pianoteknik för offert på renovering, reparation, pianoflytt, installation av Piano Life Saver System® och övrig service. Använd kontaktformuläret här.

Betalning via Swish, PDF-faktura, pappersfaktura (20 kr) eller e-faktura (ej till privatpersoner)

Reseersättning 30 kr/mil tillkommer (fler kunder ger delad resekostnad)

Alla priser är inkl. moms