I dagens centralvärmda, välisolerade och täta hus är det relativt enkelt att hålla inomhustemperaturen på en jämn nivå i rummet där instrumentet är placerat. Betydligt svårare är det att styra över luftfuktigheten och här är pianon och flyglar som mest känsliga. Förutom att stämma ur sig när fuktigheten i luften skiftar riskerar de bland annat torrsprickor i steg och resonansbotten samt rostangrepp på strängar och stämnaglar. Den relativa luftfuktigheten bör ligga på en så stabil nivå som möjligt inom intervallet 40 - 60 %. I Sverige kan den dock variera mycket kraftigt under året och variationer mellan 15 - 75 % är inte ovanligt.

Det enklaste och mest ekonomiska sättet att minimera skiftningarna och dess skadliga effekter är att låta installera fuktsystemet Piano Life Saver i instrumentet som automatiskt känner av om det behöver avfuktas eller tillföras fukt. Ljudlöst och energieffektivt skapas ett stabilt mikroklimat med en optimal relativ luftfuktighet kring 45 %. Detta är en mycket god investering då pianon och flyglar både mår och klingar betydligt bättre med stabilare stämhållning i ett jämnt reglerat klimat.

Ett vanligt system till pianon och flyglar upp till 180 cm förbrukar endast 8 W i fuktläge och 38 W i avfuktningsläge. En gul blinkande LED-lampa talar om när det är dags att fylla på vatten, vilket behöver göras ungefär 1 - 2 gånger per månad. De två blå fuktdukarna (padsen) i vattentanken bör bytas 1 - 2 gånger per år och det kan man enkelt göra själv. Känner man sig osäker hjälper vi givetvis till med bytet exempelvis i samband med stämning eller vid service av systemet.

Piano Life Savers eget tyg till undersidan rekommenderas till alla flyglar eftersom systemet då arbetar mer effektivt. Detta gäller särskilt i lokaler där det finns risk för drag och då även för pianon där tyget fästs på baksidan. Kontakta oss för prisuppgift.

Piano Life Savers fuktsystem har 5 års garanti med möjlighet till förlängning upp till 10 år. 

Piano

Inkl. montering

7 815 kr

Inkl. moms 

Flygel upp till 180 cm

Inkl. montering

8 500 kr

Inkl. moms 

Flygel 181 - 225 cm

Inkl. montering

10 105 kr

Inkl. moms 

Flygel över 225 cm

Inkl. montering

13 550 kr

Inkl. moms 

Pad Treatment

0,5 l

180 kr

Inkl. moms 

Fuktdukar (Pads)

4-pack

130 kr

Inkl. moms 

Service

Nya pads, skyddsplast till fuktelement samt test och rengöring av systemet

350 kr

Inkl. moms

Kit förlängd garanti + 5 år

Byte av styrenhet, fuktelement med skyddsplast, vattennivåsensor och pads

4 615 kr

Inkl. moms 

Kontakta WB Pianoteknik för prisuppgift om ni önskar få varor skickade. Frakt från 35 kr.

WB Pianoteknik
Sångtorpsvägen 1, 683 33 Hagfors
Tel: 073-837 17 38
info@wbpianoteknik.se
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!