I dagens centralvärmda, välisolerade och täta hus är det relativt enkelt att hålla inomhustemperaturen på en jämn nivå i rummet där instrumentet är placerat. Att styra över luftfuktigheten är däremot betydligt svårare och akustiska pianon och flyglar är som mest känsliga för ändringar i just luftfuktighet. Förutom att stämma ur sig när fuktigheten i luften skiftar riskerar instrumenten bland annat torrsprickor i steg och resonansbotten samt rostangrepp på strängar och stämnaglar. Den relativa luftfuktigheten bör ligga på en så stabil nivå som möjligt inom intervallet 40-60%. I Sverige kan dock fuktigheten variera mycket kraftigt under året och variationer mellan 15-75% är inte alls ovanligt.

Det enklaste och mest ekonomiska sättet att minimera skiftningarna och dess skadliga effekter är att låta installera fuktsystemet Piano Life Saver i instrumentet som automatiskt känner av om det behöver avfuktas eller tillföras fukt. Ljudlöst och energieffektivt skapas ett stabilt mikroklimat med en optimal relativ luftfuktighet kring 45%. Detta är en mycket god investering då pianon och flyglar både mår och klingar betydligt bättre i ett jämnt reglerat klimat.

Det vanligaste systemet till piano och flyglar upp till 180 cm förbrukar endast 8W i fuktläge och 38W i avfuktningsläge. En gul blinkande LED-lampa talar om när det är dags att fylla på vatten, vilket behöver göras ungefär 1-2 gånger per månad. De två blå fuktdukarna i vattentanken bör bytas 1-2 gånger per år och det kan man enkelt göra själv. Känner man sig osäker hjälper vi givetvis till med bytet exempelvis i samband med stämning eller vid service av systemet.

Piano Life Savers eget tyg till undersidan rekommenderas till flyglar eftersom systemet då arbetar mer effektivt. Detta gäller särskilt i lokaler där det finns risk för drag och då även för pianon där tyget fästs på baksidan. Kontakta oss för prisuppgift.

Piano Life Savers fuktsystem har 5 års garanti med möjlighet till förlängning upp till 10 år. 

Piano

Inkl. montering

7 815 kr

Inkl. moms 

Flygel upp till 180 cm

Inkl. montering

8 500 kr

Inkl. moms 

Flygel 181 - 225 cm

Inkl. montering

10 105 kr

Inkl. moms 

Flygel över 225 cm

Inkl. montering

13 550 kr

Inkl. moms 

Pad Treatment

0,5 l

180 kr

Inkl. moms 

Fuktdukar

4-pack

130 kr

Inkl. moms 

Service

Byte av fuktdukar, skyddsplast samt test och rengöring av systemet

350 kr

Inkl. moms

Kit förlängd garanti + 5 år

Byte av styrenhet, vattennivåsensor, fuktelement, fuktdukar och skyddsplast

4 615 kr

Inkl. moms 

Kontakta oss för prisuppgift om ni önskar få varor skickade.

WB Pianoteknik
Sångtorpsvägen 1, 683 33 Hagfors
Tel: 073-837 17 38
info@wbpianoteknik.se
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!